Ingyenes szállítás 29.999. ft felett! Kérdésed van? Hívj minket és segítünk! Kattints a telefonszámra: +36703181648

Blog
Vass László
2022.03.07 09:25

Az alvás fontossága

Az alvás fontossága

Az alvás fontossága:

 

Az, hogy miért fontos az alvás, talán mindenki tudja, de ennél sokkal fontosabb az alvás minősége. Ezt a szakirodalom és rengeteg szakember hangsúlyozza, életkortól függetlenül, hogy a pihentető alvás elengedhetetlen minden korosztály számára. A gyermekek fejlődésében igen nagy szerepe van a minőségi alvásnak. Sajnos mára népbetegséggé nőtte ki magát a kialvatlanság, fáradtság. Sokan érzik úgy, hogy fáradtabban kelnek mint ahogy lefeküdtek. Ez sajnos egyre több gyermeknél is megfigyelhető. Teljesen mindegy kis túlzással, hogy melyik korosztályt említjük, onnantól kezdve, hogy a gyerkőc elkezdi felfedezni a világot, állandó információáradatot kap. A bölcsődés, ovis korú gyerekek még félhetnek a „mumustól”, vagy egyéb képzelt félelmeik nem hagyják őket az igazi nyugtató alvás megélésében, a nagyobbak pedig már kis túlzással a felnőttek alvási nehézségeivel megegyező problémákkal küzdhetnek.

Az internet és a mobiltelefonok elterjedésével ebben a felgyorsult világban már az iskolás korú gyerekek is annyi információt kapnak nap, mint nap, amit nem biztos, hogy kellőképpen fel tudnak dolgozni, ezért ahogy a szakemberek is hangsúlyozzák, fontos lenne, hogy lefekvés előtt legalább 1 órával, már ne nézzen tv-t, ne mobilozzon, ne kapjon újabb feldolgozásra váró információkat. Ezzel nagymértékben meg tudjuk könnyíteni a gyerkőc számára, hogy az újabb napi adag infocsomag le tudjon ülepedni, esetleg a szülővel át tudja beszélni amibe bizonytalan, így meg tud nyugodnia szervezete, hogy  tényleg egy minőségi, feltöltő, pihentető alvásban legyen része, hogy kipihenten indulhasson a reggel. Ezek mellett a talán legfontosabb dolgok mellet az sem elhanyagolható, hogy milyen környezetben hajtja álomra gyermekünk a fejét. Kínálatunkban a kicsiktől a nagyokig, minden korosztály, talál a számára megfelelő ágyneműt, illetve olyan kiegészítőket amivel feldobhatjuk a gyerekszobát, legyen szó akár egy aranyos díszpárnáról, vagy egy kedvencével ellátott polár takaróról. Fontos továbbá, hogy milyen matracon pihen a gyerek, illetve, hogy a évszaknak megfelelő paplan-párna garnitúrával legyen felszerelve az ágy, hisz mi felnőttek se takarózunk téli paplannal nyáron. :-) Ha ezeket a tényezőket figyelembe vesszük, akkor nagy eséllyel tudunk javítnai az alvás minőségén. A tökéletes pihenés biztosításával, a szervezet hormonháztartását is javítjuk. Annak a bizonyos természetes növekedési hormonnak, nem csupán a sejtek szaporodásában és regenerálódásában van szerepe, hanem jókora hatással van a szív, a bőr, a csontok, a máj és a tüdő szöveteinek működésében is.

Összegezve, az alvás minősége mindekni számára fontos a legkisebbek tökéletes fejlődésében pedig kulcsfontosságú. Ehhez mi mint gyerekágynemű webáruház ha mással nem is, azzal biztos hozzá tudunk járulni minden gyerkőc minőségi alvásának kialakításában, hogy az ország egyik legnagyobb gyerek ágyneműhuzat kínálatával rendelkezünk és a kedves vásárlóink visszajelzései alapján a nálunk vásárolt hálószobai textíliák mindegyikének örültek a gyerekek, a szülők ( természetesen sok esetben nagyszülők is ), így egy picivel mi is hozzájárulunk a kis emberpalánták fejlődésében.

Köszönöm megtisztelő időtöket és figyelmeteket, ha kérdésetek van keressetek minket bátran.